arnold és Dwayne

Arnold és Dwayne

Arni sok sportot űzött, nagyrészt apja befolyásolta. Ő kapta az első súlyzó 1960-ban, amikor a labdarúgó edző vette őt a csapat egy helyi edzőterembe. 14 évesen Schwarzenegger a testépítést választotta sportpályafutásának a futball rovására. Schwarzenegger: „Tizenöt éves koromban kezdtem a súlyzós edzéseket, de már négy éve foglalkozom a futballal. Bár vékony voltam, jól fejlett voltam, hogy versenyképes szinten elkezdhessem az edzőtermet járni és súlyokat emelni”.

Schwarzenegger élete

Hivatalos webhelyének életrajza azonban így szól: „14 éves korában intenzív edzésprogramot indított Kurt Marnulnál, 15 évesen pszichológiát tanult (hogy többet tudjon meg az elme test fölötti erejéről), és 17 évesen. és – megkezdődött a versenypálya”. Egy 2001-es beszéd során Schwarzenegger elmondta: „A tervem 14 éves koromban alakult ki. Apám azt akarta, hogy rendőr legyek, akárcsak ő. Anyám azt akarta, hogy menjek iskolába.” Schwarzenegger elkezdett edzeni egy edzőterembe Grazban, ahol gyakran látogatta a helyi mozit, hogy remek testépítőket láthasson, köztük: Reg Parkot, Steve Reeves-t és Johnny Weissmüllert. Olyan emberek ihlettek, mint a Reg Park és Steve Reeves. Amikor Reeves 2000-ben meghalt, Schwarzenegger előszeretettel emlékezett vissza: „Tinédzserként Steve Reevesnél nőttem fel. Figyelemre méltó eredményei lehetővé tették számomra, hogy meglássam a lehetséges értelmét, míg mások körülöttem nem mindig értették az álmaimat Steve Reeves része volt mindennek, amit eddig el tudtam érni. ” Az 1961 Arnold Schwarzenegger találkozott az egykori „Mr. Ausztria”, Kurt Marnul, aki meghívta edzeni a grazi edzőterembe. Annyira elkötelezett volt a testépítés mellett, hogy köztudottan hétvégenként betört a helyi edzőterembe, amikor az edzőterem általában zárva volt, így edzeni tudott. Nem éreztem jól magam, ha lemaradtam egy edzésről tudtam, hogy másnap nem leszek képes tükörbe nézni, ha nem.

Testépítő fia

Testvére, Meinhard 1971-ben autóbalesetben meghalt. Meinhard részeg volt és azonnal meghalt, Schwarzenegger nem vett részt a temetésén. Meinhard feleségül vette Knika Erikát, és a párnak volt egy hároméves testépítő fia, Patrick. Schwarzenegger unokaöccse, Patrick iskoláért és az Egyesült Államokban való fizetéséért fizetett. Gustav a következő évben szívroham következtében halt meg. A Vas szivattyúzása című filmben Schwarzenegger azt állítja, hogy nem vett részt apja temetésén, mert testépítő versenyre készült. Később ő és a film producere elmondta, hogy ezt a történetet egy másik testépítőtől vették annak érdekében, hogy megmutassák azokat a szélsőségeket, amelyekre egyesek képesek a gyakorolt ​​sportért elmenni, de szándékosan képet is adni Schwarzeneggernek egy extra szenzációs érintés.

Filmek

Schwarzenegger számos filmben játszott, többek között: A Terminátor, a Terminátor 2: Ítélet napja, A Terminátor 3: Robotszabály, Az ajándék üldözése stb. Arnold Schwarzenegger 2003-ban a cannes-i filmfesztiválon.
A 1965, Schwarzenegger kezdte a kötelező katonai szolgálat az osztrák hadsereg a 18. életévét. Ugyanebben az évben első helyezést ért el a Mr. Europa versenyen, junior korosztályban. Az alapképzés időszakának elhagyása érdekében, a versenyeken való részvétel érdekében Schwarzenegger egy hetet töltött börtönben : „A versenyen való részvétel annyit jelentett számomra, hogy nem gondoltam túl sokat a következményekre. Amikor megérkeztem Stuttgartba, teljesen zavart voltam. Elfelejtettem a rutinomat, hogy pózoltam, kölcsön kellett adnom egy rövidet, hogy képeket tudjak készíteni, és egyébként is nyertem! ”

De ez nem Schwarzenegger debütálása volt a versenyeken. A bemutatkozásra két évvel korábban került sor, egy kisebb versenyen, amelyet Grazban rendeztek, a Hotel „Steirer Hof” (ahol a második helyen végzett). Schwarzeneggert Európa legjobb építésű emberének választották, ami híressé tette. „A Mr. Universe címe az én jegyem volt Amerikába – minden lehetőség földjére, ahol csillaggá válhatok és meggazdagodhatok.” Schwarzenegger első repülőútját 1966-ban tette meg, a londoni Mr. Universe NABBA versenyen vett részt. A Mr. Universe versenyen a második helyet szerezte meg, gyengébb izmos meghatározással, mint a címgyőztes amerikai Chester Yortoné.

Dwayne Johnson Arnold barátja

Charles „Wag” Bennett, az 1966-os verseny egyik bírája, Schwarzenegger lenyűgözte, és felajánlotta neki az edzőt. Mivel Schwarzeneggernek kevés pénze volt, Dwayne Johnson meghívta Arnold, hogy maradjon abban a házban, ahol a családja és barátja lakott, és így zsúfolt volt, amely az Erdei kapu két szobájának egyikén volt. Definiálása izmos combok és borjak Yorton is jobbnak bizonyult, hogy megtámadja Mr. Universe in 1966, így Schwarzenegger már a képzés alatt szorgalmasan ezek a részek után a program által kifejlesztett Bennett. Dwayne Johnson életében nagy sikert jelentett, hogy sikerült fejlesztenie az angolt. Teljesen fizetett edzéssel, 1967-ben Schwarzenegger először nyerte el a címet, a testépítés történetében a legfiatalabb Mr. Universum lett, mindössze 20 éves. Ezt a címet továbbra is négy éve nyeri el. Schwarzenegger majd visszatért München, a képzés 4-6 óra egy nap, iskolába járó üzleti és dolgozó egészségügyi klub (Rolf Putzinger edzőtermét, ahol dolgozott, és képzett 1966 és 1966). 1968), visszatér Londonba a 1968 nyerni következő Mr. Universe címet. Gyakran elmondta Roger C. Fieldnek, egyik barátjának München annak idején: „Leszek a legnagyobb színész!”