Konténer rendelés buktatói

Konténer rendelés buktatói

Ezen az oldalon a konténeres sitt szállítás kerül szóba, mi az a fuvarlevél, és annak fontossága a teljes szállítási ciklusban vannak buktatói. A fuvarlevél azt jelenti, hogy az eladó átadja a rakományt a fuvarozónak, hogy a rakományt A pontból B pontba mozgassa. Amikor a rakomány eléri a B pontot, a fuvarozótól át kell adni a rakománynak.

Konténeres szállítás

Ez az átadás egy Szállítási Megbízásnak nevezett dokumentum segítségével valósul meg, amely egy másik fontos dokumentum a szállítási ciklusban, és ideális ciklusban ezt nevezhetjük a ciklus csúcspontjának. A rakomány és a fuvarozó útjainak elválása. A gyors konténeres sittszállítási megrendelés a szállító által cserébe kiállított dokumentum. Egy vagy mindegyik megfelelően záradékolt eredeti fuvarlevél vagy megfelelően felhatalmazott és kiállított bankgarancia (ha az eredeti fuvarlevél elveszett )
sitt szállítási visszaigazolás a berakodási kikötőtől vagy a megbízótól, amely megerősíti a szállítmányra kiállított egy vagy összes eredeti fuvarlevél átadását.

Csak ezzel a szállítási megbízással tudja a címzett a rakományt vámkezelni és átvenni a rakományt a kikötőből, terminálból, raktárból vagy bárhonnan, ahol tárolják. Amint azt a fuvarlevélről és a szabályszerűen kiadott fuvarlevelekről szóló bejegyzésemben említettem , nagyon fontos, hogy a kibocsátó ügynök adja ki a szállítási megbízást a megfelelő entitásnak, mivel ez a dokumentum jelenti a végső határt a rakomány kiadása előtt, és azt nem lehet visszafordítani. normális körülmények.

Ki szállítja el a konténeres sittet?

A kézbesítési megbízást közvetlenül a rakomány fuvarozója állítja ki, ha saját irodával rendelkezik a rendeltetési helyen, vagy a megbízott rendeltetési ügynöke a fő szállító nevében. A fuvarlevélen feltüntetett konténer szolgáltatási típusától függően ezt a gyűjtőfuvarozó is kiállíthatja rakományokra. Azokban az esetekben, amikor nem telne meg egy konténer, vagy csak nem akarja Ön megpakolni, igényelhet lomtalanítási szolgáltatást Budapesten egy szállítmányozó állított ki házrakományt, a konténeres szállítmányozó megfelelő megbízottja a rendeltetési helyén átveszi az eredeti HBL-t, és felszabadító levelet ad ki a fő fuvarozónak, amelyben kéri, hogy a szállítási megbízást adják ki a kijelölt személynek. címzett. A legtöbb esetben, amikor kiállítják fuvarlevelet, vagy megkönnyítse a kiadást. E felmentő levél alapján a fő szállító kiadja a szállítási rendelést a kijelölt címzettnek. Ha a konténer rendelés Gödön történik átruházható fuvarlevél, a fuvarozó csak akkor ad ki Szállítási Megbízást, ha meggyőződött arról, hogy az eredeti fuvarlevél megfelelően záradékolt-e annak biztosítása érdekében, hogy a rakományt a megfelelő félnek adják ki. Az alábbiakban látható a címzett permutációja és kombinációja, valamint az adott címzett átruházható fuvarlevelén szükséges bejegyzések.

Konténer rendelés Vácon

Rendelésre, Szállító megrendelésére a feladó jóváhagyása, amely kimondja, hogy a konténer rendelés Vác határában valósul meg.
A cégbélyegzője és aláírása arra az esetre, ha átveszi a végső szállítást ill. jóváhagyása, amely kimondja, kibocsátása után a fuvarlevél megfelelően teljesítettnek és teljesítettnek tekinthető. Ez a fuvarozó és a címzett között az adott szállítmányra vonatkozó szerződés lejártának is tekinthető. Ez természetesen feltételezi, hogy a címzett a konténernyi sittet a rögzítése után azonnal átveszi a rakományt. Az elhagyott rakomány önmagában egy másik történet.